Rotterdam 2019

12 April 2019 at Level Level
do_action Rotterdam

WordCamp Rotterdam heeft een primeur! Als eerste Nederlandse WordCamp organiseren we een do_action Hackathon! Voor deze Hackathon zijn we op zoek naar liefdadigheids- of non-profit organisaties die behoefte hebben aan een nieuwe (WordPress) website maar hier zelf niet het budget of de middelen voor hebben.

Door mee te doen aan de Hackathon heb je de mogelijkheid om een nieuwe website te krijgen die ontworpen en gebouwd is door experts uit de lokale WordPress community. En dat allemaal in één nacht.

Om deel te nemen aan de Hackathon vul je het formulier onderaan de pagina in. Daarnaast moet er minstens een persoon van je organisatie aanwezig zijn tijdens de Hackathon.

Wat te verwachten

Tijdens de Hackathon wordt er binnen 8 uur een nieuwe website ontwikkeld, uiteraard gebouwd met WordPress. Je website wordt ontwikkeld door een gemengd team van 8 personen uit de lokale WordPress community.

Verder krijg je:

 


Aanmelden als vrijwilliger / hacker

 

Wil je als vrijwilliger of hacker meehelpen aan het realiseren van de websites tijden de hackathon? Dan kan je je op deze pagina aanmelden als vrijwilliger. Selecteer het goede doel en kies daarna de rol die je wil gaan vervullen.

Je kan de hackathon uiteraard ook combineren met een bezoek aan WordCamp Rotterdam. Ook bij het kopen van een ticket kan je aangeven dat je wilt deelnemen aan de hackathon.

FAQ voor vrijwilligers / hackers

Praktisch

 • Wanneer is de hackathon?
  Op 12 april van 20:00 tot 08:00
 • Waar is de hackathon?
  De hackathon zal plaatsvinden bij Level Level. Hun kantoor vind je hier:
  Willem Buytewechstraat 42
  3024 BN Rotterdam
  Google Maps
 • Moet ik de hele nacht aanwezig zijn?
  Nee hoor, je mag komen en gaan wanneer je wilt. Wel willen we benadrukken dat je gaat werken in een team waarbij het prettig is om de opdracht af te ronden.
 • Kan ik van team wisselen tijdens de hackathon?
  Ja hoor dat is zeker mogelijk, uiteraard in overleg met de project manager.
 • Wat moet ik meenemen?
  Je werkplek. Let er op dat je dus apparatuur meeneemt, die je ook op je werkplek gebruikt. Een laptop, je oplader, losse muis/toetsenbord, koptelefoon en je favoriete muismat. Verder zijn er ongeveer 20 externe monitors aanwezig die gebruikt kunnen worden.
 • Zijn er gedragsregels voor deze hackathon?
  Ja, die zijn er zeker. Gij zult u gedragen. De complete gedragsregels vind je hier: https://doaction.org/code-of-conduct/
 • Word ik nog een beetje goed verzorgd tijdens de hackathon?
  Uiteraard! We waarderen het zeer dat je meedoet aan de hackathon. Daarom zorgen wij voor een vegetarische maaltijd voorafgaand aan de hackathon. Deze maaltijd staat klaar vanaf 19:00o. Verder zorgen we voor een hapje en drankje tijdens de hackathon en we sluiten af met een gezamenlijk ontbijt. Ook is er een stoelmasseur aanwezig zodat je tussentijds even kan ontspannen. Er zal ook koffie zijn. Voor als je dat nodig hebt.
 • Is er WiFi?
  Ja, er is WiFi. Toegangsgegevens krijg je ter plaatse.
 • Kan ik ook een powernap doen?
  Ja hoor, bij Level Level zijn wat zitzakken beschikbaar, hangt er een superchill vide-net en zijn er bovendien wat fleece dekentjes aanwezig.

Technisch

 • Welk niveau moet ik hebben om deel te nemen aan de hackathon?
  Iedereen is welkom op de hackathon, full stack developer, junior designer, content manager of accessibility expert, je bent welkom. Ook als je jezelf geen titel wilt of kan geven.
 • Wordt er met een standaard WordPress thema gewerkt?
  Ja, gezien de beschikbare tijd zal er vermoedelijk met een bestaand WordPress thema gewerkt worden.
 • Wat wordt er precies van mij verwacht als ik me aanmeld voor een goed doel?
  Op dit moment wordt er bij de goede doelen een briefing opgevraagd over wat de exacte wensen zijn voor de nieuwe website.

Goede doelen

 • Zijn er mensen aanwezig van het goede doel?
  Ja, gedurende de gehele hackathon zullen er medewerkers van het goede doel aanwezig zijn om alle vragen te beantwoorden en te ondersteunen waar nodig.